Werkzaamheden

Op dit moment werken we als jeugdwerkers voor zowel de Gemeente Capelle aan den IJssel als voor de stichting Perspectief Jeugdwerk. We zijn werkzaam in de wijk Schollevaar, in Capelle aan den IJssel. We houden ons daar bezig met het (missionair-diaconaal) jeugdwerk.

We zijn er voor alle jongeren in de wijk, wat voor achtergrond ze ook hebben. Samen met vrijwilligers bieden we hen allerlei activiteiten aan. We organiseren huiswerkbegeleiding op een aantal basisscholen, sporten met jongeren op straat, knutselen met meiden op de meidenclub en ga zo maar door. We werken met een vrijwilligersbeleid, zodat de vrijwilligers weten wat ze van ons kunnen verwachten. In het schema hiernaast kunt u zien wat op dit moment de meest actuele activiteiten zijn. Op onze Facebookpagina zijn foto's te bekijken.

Naast het werk in Capelle Schollevaar geven we ook workshops over onderwerpen die met jeugdwerk te maken hebben en schrijven we programma's gericht op (missionair-diaconale) jeugdclubs.

Ook bieden we stage- of afstudeermogelijkheden aan voor studenten van uiteenlopende leerrichtingen op het MBO of HBO of voor een maatschappelijke stage. Leerzaam voor de student, maar ook voor ons zelf!

Als u vragen heeft over ons werk of als u wilt weten of we u misschien kunnen helpen bij het (missionair-diaconaal) jeugdwerk, neem dan contact met ons op!

Actueel overzicht

Sportweek
16 Tot en met 20 juli 2018. Meer info. Enkele foto's van voorgaande jaren.

Sportdagen
Elke eerste zaterdagavond op 7 april, 5 mei, 2 juni en 7 juli 2018
Meer info.

Kinderclub 'De Verrekijker'
Vanaf zaterdag 13 januari tweewekelijks van 10:30 - 12.00 uur. Meer info.

Kinderclub 'Schatgravers'
Wekelijks vanaf 10 januari, behalve schoolvakanties. Meer info.

De Kinderhuiskamer
Vanaf 17 januari wekelijks op woensdagmiddag, behalve in de schoolvakanties, tussen 14.00u en 16.00u in Wijkcentrum Schollevaar. Meer info.

Meidenclub 'Girlz Only'
Vanaf zaterdag 20 januari om de week, behalve in de schoolvakanties, tussen 10.30u en 12.00u . Meer info.